NORMA(L)


Operagruppen Opera Vega ger Norma av Vincenzo Bellini, gästspel på Scenen Pipersgatan 4 i Stockholm!Föreställningsdatum:

Tisdag 8 sept 2009 kl. 19.30
Torsdag 10 sept 2009 kl. 19.30
Lördag 12 sept 2009 kl. 19.30Medverkande:

Norma - Johanna Ringarp
Adalgisa - Anna Louise Johansson
Pollione - Anders Håkansson
Två skötare - Leila Brask-Jensen, Magnus Clarholm

Piano - Alexander Nordwall
Regi - Martin Wallin


Plats:

Vi gästspelar på Scenen Pipersgatan 4 på Kungsholmen i Stockholm.

Hitta till teatern:
Tag Buss 3 till Kungsholmstorg. Teatern ligger alldeles i närheten av busshållplatsen.
Tag T-bana (blå linje) till Rådhuset. Observera att tunnelbanans Blå linje är avstängd mellan T-Centralen och Rådhuset. Pipersgatan är en tvärgata mellan Hantverkargatan och Fleminggatan. Teatern ligger i kvarteret närmast Hantverkargatan.


Biljetter:

Biljetter kostar 120kr, och kan köpas i dörren i samband med föreställning.
Kassan öppnar 18.30 och är öppen fram till föreställningens början 19.30.

Biljettillgång:

Tis 8 sept kl. 19.30: spelad - UTSÅLT!
Tor 10 sept kl. 19.30: spelad - UTSÅLT!
Lör 12 sept kl. 19.30: spelad - UTSÅLT!

Teatern har 60 platser.


Övrig information:

Vi spelar en nedkortad version av Bellinis Norma. Föreställningen är ca 1.30 tim, ingen paus. Operan framförs på italienska.


Medverkande:

Johanna Ringarp, sopran
Johanna har studerat sång sedan 1998. Tidigare har hon medverkat i Jacqueline Delmans Operaworkshop och i operagrupperna Via Vecchia Nove (som solist) och Operavox (som korist).

Anna Louise Johansson, sopran
Anna är från början pianist och violast, och studerar sång sedan 2003 för pedagogen Ritva Eerola från Sibeliusakademin, Helsingfors. Hon har sjungit solistpartier ur bl a Tosca och Aida tillsammans med operagruppen Via Vecchia Nove, samt medverkat som korist i Operavox uppsättning av Pajazzo. Anna har även framträtt konsertant tillsammans med pianisten Marinela Mitria.

Anders Håkansson, tenor
Anders är 30 år och har precis inlett sitt tredje och sista år på Operahögskolan i Stockholm. Innan dess har han gått tre år på Stockholm Operastudio. Bland de roller som Anders har gjort märks bl a Riccardo i Maskeradbalen av Verdi, Des Grieux i Manon av Massenet och Alwa i Alban Bergs Lulu. Anders har också medverkat i flera konsertsammanhang

Leila Brask-Jensen, sopran
Leila är utbildad sångerska. Hon är verksam i Södertäljeoperans kör sedan 2004, samt i Operavoxkören 2006 och Valdemarsviksoperans kör 2007. Leila har också haft solistuppdrag bland annat som andra häxan i Dido & Aeneas 2007, andra gossen i Trollflöjten 2008 och som Gabriella i La Rondine 2009.

Magnus Clarholm, basbaryton
Magnus är för det mesta korist och har medverkat i ett antal operauppsättningar de senaste åren, bl a tre säsonger i Södertäljeoperan. Det senaste operaprojektet var OperaVivas uppsättning av Donizettis "Kärleksdrycken" på Regina i maj 2009. Även den sakrala musiken ligger honom varmt om hjärtat och i våras gestaltade han Översteprästen i "En svensk Marcuspassion" av Fredrik Sixten.

Martin Wallin, regissör
Martin har varit verksam skådespelare, regissör, producent, kompositör, musiker och sångare sedan 1991. Under mitten av 90-talet var Martin med att starta fria teatergruppen Teater Akut. Under dess ledning av skådespelaren och dramapedagogen Ronny Törnblom erhöll Martin under fem års tid en skådespelarutbildning med dramapedagogiska förtecken. År 2000 flyttade Martin till Stockholm för sångstudier hos Björn Haugan och studier vid Operastudio 67.

Alexander Nordwall, pianist
Alexander är från början oboist utbildad vid Kungl. Musikhögskolan. Efter att ha frilansat i några år med arbete i flertalet av de stora orkestrarna i Sverige, utbildade han sig som sångare vid Operastudio 67 och har därefter även varit verksam som solist i bl a operagrupperna Operavox och Scensångarna samt som korist på Kungl. Operan. Sedan några år arbetar Alexander även som repetitör och pianist åt sångare och fria operagrupper.